GOUDEERLIJK

Goudwinning 

Elke dag opnieuw wordt oneerlijk goud en diamant gewonnen uit mijnen in bijvoorbeeld Ghana, de Filippijnen, Tanzania en Sierra Leone. Het zijn met name vrouwen en kinderen die het gedolven erts vervoeren, vermalen en het goud scheiden van het overige gesteente. 

Niet voor niets heeft Goudkoorts ervoor gekozen alléén vintage gouden sieraden te verkopen. Onze parels zijn zó sterk dat ze nog heel veel dragers gelukkig kunnen maken. Echt goud, vergaat niet. 

Sierra Leone 
Omdat het allerarmste land van de wereld geen sociaal zorgstelsel kent, moeten deze verweesde kinderen werken om te overleven. Veel van hen werken, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat als diamantzoekers, voor 20 dollarcent per dag. 

De Sunday Foundation heeft zich het lot van deze kinderen zo aangetrokken, dat zij voor deze diamantkinderen op de bres is gesprongen. Ze halen deze diamantkinderen uit hun erbarmelijke situatie en brengen ze onder bij lokale gezinnen, die ze financieel ondersteunen. Dankzij de Sunday Foundation krijgen deze kinderen een nieuw onderdak en kunnen ze naar school!

Voor elke ring die wordt verkocht doneren wij daarom 2 euro aan de Sunday Foundation. 

 

×